Innovaties in inox zwembaden en laserlastechnieken

Bij Poolinox combineren we topkwaliteit met voortdurende innovatie om onze zwembaden naar een hoger niveau te tillen. We omarmen nieuwe technologieën om voorop te blijven lopen in de zwembadindustrie. In de inox zwembadindustrie zetten organisaties zoals Clusta en het Agentschap Innoveren en Ondernemen zich in voor de voortdurende ontwikkeling en verbetering van deze hoogwaardige zwembaden.

Wat zijn inox zwembaden?

Inox zwembaden zijn zwembaden gemaakt van roestvrij staal (inox), een materiaal dat aan populariteit wint vanwege zijn duurzaamheid, stijlvolle uitstraling en onderhoudsgemak. Dit type zwembad biedt verschillende voordelen. Inox zwembaden zijn bestand tegen corrosie, chemicaliën en extreme weersomstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor zowel particuliere als commerciële toepassingen.

De toekomst van laserlastechnologie

De nieuwste innovatie in de productie van inox zwembaden is de focus op geavanceerde laserlastechnieken. Deze technologieën zijn ontworpen om de lasnaden esthetisch te verbeteren.

Momenteel bevinden we ons in een testfase van twee jaar om de praktische toepassingen hiervan grondig te evalueren. Onze huidige lasmethoden zijn al van hoge kwaliteit en efficiëntie. Daarom willen we ervoor zorgen dat de nieuwe laserlastechnieken grondig getest worden voordat we deze breed inzetten voor onze klanten. Visueel gezien zijn de resultaten veelbelovend, maar de technische sterkte en corrosieweerstand in zwembadwater kunnen we pas na de testperiode definitief afvinken.

Focus op kwaliteit

Bij Poolinox gebruiken we gecertificeerde materialen en lasmethoden. Ons geavanceerde machinepark, uitgerust met fiber lasers en een CNC-gestuurde plooibank, garandeert een onberispelijk eindresultaat. We produceren met 316L/Ti inox platen die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Elk Poolinox-project wordt opgeleverd met een kwaliteitscertificaat dat staat voor de hoogste betrouwbaarheid. Onze zwembaden zijn esthetisch aantrekkelijk, duurzaam en onderhoudsarm.


We streven ernaar om voorop te blijven lopen in de ontwikkeling van inox zwembaden. Onze voortdurende testfase zorgt ervoor dat we uitsluitend de beste technieken en materialen gebruiken voor onze klanten. Dankzij de inzet van organisaties zoals Clusta en het Agentschap Innoveren en Ondernemen blijven we ons richten op het verbeteren en innoveren van hoogwaardige zwembaden die duurzaam, stijlvol en onderhoudsvriendelijk zijn.