Veelgestelde vragen

Hieronder kan je een lijst vinden met de meest gestelde vragen bij onze helpdesk.

Heb je een andere vraag of vind je niet wat je zoekt?
Geen probleem, contacteer ons en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kan inox roesten?

Vaak gaat het dan om externe vervuiling door ijzerhoudende deeltjes die in het zwembad terechtkomen, zoals slijpstof of nagels/schroeven. In dat geval volstaat het meestal om te reinigen met een schuurspons (scotch bride) of behandelen met fosfor.

Preventief reinigen op het moment van de vaststelling van de corrosie is altijd de eerste stap. Het roesten betreft niet het roestvrij staal zelf, maar de deeltjes die zich op het roestvrij staal bevinden.

Is een inox zwembad duur?

Nee… Het betreft een hogere “initiële” prijs. Echter, dankzij de goede thermische eigenschappen bespaart u snel op de verwarmingskosten. Bovendien zijn er veel minder onderhoudskosten en heeft u dus minder budget nodig voor zwembadchemicaliën. Na 15 à 20 jaar hoeft u ook geen renovatie of vervanging van uw zwembad uit te voeren.

U betaalt aanvankelijk weliswaar meer, maar op de termijn rendeert een inox zwembad dubbel en dik.

 

Past een inox zwembad bij elke bouwstijl?

Het materiaal past zich als een kameleon aan en integreert naadloos met elke bouwstijl.

De zonnestralen die op de wanden en bodem van een roestvrijstalen (inox) zwembad weerkaatsen, creëren een adembenemend spel van licht en kleuren. De reflecties variëren van azuurblauw en turquoise tot staalgrijs, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

Kunnen inox zwembaden op maat worden gemaakt?

Ja, Poolinox biedt op maat gemaakte oplossingen om te voldoen aan specifieke wensen en eisen van klanten, inclusief unieke ontwerpen en afmetingen.

Neem contact op met ons team via info@poolinox.be voor een offerte op maat.